Sortida del Curs del món de la vinya i el vi
Expert Jordi Sánchez
VISITA A UN CELLER
Gener 2019
De la mà d’en Jordi Sànchez, professor del curs, va manar a visitar el celler d’en Quin Fargas,
a les afores de Manresa. En Quim ens va explicar secrets de la denominació d’Origen
Pla de Bages,la comarca de major producción vinícola abans de la filoxera.
Vam aprendre com es conrea i cuida la vinya per obtener un vi de qualitat, des de l’empelt de
varietats autòctones en el “peu americà”, fins a saber espurgar la vinya i deixar els burrons
més importants, etc., etc. Durant més dues hores en Quin ens va mostrar el procés modern
d’elaboració del vi així com les antigues tines, els taulos on es trepitjava el raïm que arribava
amb carros, les bótes…
La sortida va acabar amb una visita al mas Ribatallada, casa rural d’en Jordi Sanchez i la
Paquita Gelabert on elaboren el cava Ribatallada, que tantes vegades ha regat les festes de Conex…
a les afores de Manresa. En Quim ens va explicar secrets de la denominació d’Origen
Pla de Bages,la comarca de major producción vinícola abans de la filoxera.
Vam aprendre com es conrea i cuida la vinya per obtener un vi de qualitat, des de l’empelt de
varietats autòctones en el “peu americà”, fins a saber espurgar la vinya i deixar els burrons
més importants, etc., etc. Durant més dues hores en Quin ens va mostrar el procés modern
d’elaboració del vi així com les antigues tines, els taulos on es trepitjava el raïm que arribava
amb carros, les bótes…
La sortida va acabar amb una visita al mas Ribatallada, casa rural d’en Jordi Sanchez i la
Paquita Gelabert on elaboren el cava Ribatallada, que tantes vegades ha regat les festes de Conex…